Midzomernacht zon

Ik liep net het laatste rondje om de hond te legen en het was mooi helder. Ik ben dus nog even met de camera terug gelopen naar het meer om een paar foto’s te maken. Hier in Jämtland is geen midzomernacht zon, de zon gaat in de zomer dus wel onder maar dat is maar heel kort. De dagen worden nu al echt lang, om kwart voor 10 gaat de zon onder, en om kwart over 4 is hij weer terug. Maar hij zakt maar net onder de horizon, echt donker wordt het dus niet meer. In het noorden is de lucht dus nog blauw en langs de horizon oranje. Rond de langste dag blijft het ‘s nachts licht genoeg om buiten een krant te lezen. Ik heb een paar foto’s op een rij gezet, allen zijn genomen tussen middernacht en half 1.

 

midzomernacht
De maan doet ook mee vannacht
midzomernacht
Het blijft licht aan de noordelijke hemel
midzomernacht
De horizon is oranje, de zon is niet ver weg
midzomernacht
Noordelijke hemel
midzomernacht
Toch maar gordijnen kopen voor de slaapkamer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *