Gimegolts Kanjon

gimegolts
Gimegolts Kanjon

Het is hier volop herfst en de bossen hebben nu echt prachtige kleuren. Vandaag was het grauw weer met wat wind en buien. Niet echt geweldig dus. Omdat ik de komende tijd weer naar school moet en nog veel moet doen thuis ben ik er vandaag toch maar op uit getrokken met de camera, want de volgende keer dat ik daar tijd voor heb liggen de herfstkleuren waarschijnlijk al op de grond.

 

Een Belgische vrouw met een hele dure auto gaf mij laatst een tip over een mooie plek om te wandelen, Gimegolts Kanjon. Dit is een kloof van ongeveer 1,5 kilometer lang en 25-30 meter diep waar een wandelpad bovenlangs loopt. In de kloof stroomt een watertje. De boel is prachtig mooi begroeid. Ik ben vandaag dus die kant eens op gegaan. Omdat het telkens flink regende was ik erg beperkt in het fotograferen. Ik moest de camera het grootste deel van de tijd onder mijn jas houden, maar het is toch wel gelukt om wat mooie herfst plaatjes te schieten. Rebecca, bedankt voor de tip, het is heel erg mooi daar.

Hier is het beginpunt van de wandeling.

Er is plek om 1 auto te parkeren, maar 100 meter ervoor is plaats voor meer auto’s. Het was er vandaag niet druk, ik was helemaal alleen. Het vakantieseizoen is voorbij en het was geen geweldig weer. Gimegolts Kanjon ligt vlak langs de E45, dus het is ook een mooie plek om eens te bezoeken voor mensen op doorreis.

Nu dan de foto’s

5 gedachten over “Gimegolts Kanjon”

  1. Mooi daar Bart!!
    foto 12 is een Rechte Koraalzwam, Ramaria stricta, rak fingersvamp
    fot 8 en 9 : Bosschildmos, Flavoparmelia caperata, Getlav is een korstmos en beschermt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *