Over mij

Bart
Opsporing verzocht

Ik ben Bart Petersen, bouwjaar 1967, een prima jaar dus. Ik vertel hier in het kort wie ik ben en wat ik doe. Ik sta altijd aan de goeie kant van de camera, dus er bestaan van mij geen andere foto’s dan die op mijn paspoort. En zeg nou zelf, dat is ook meer dan genoeg.

 

Ik ben dus in 1967 gebouwd in Rotterdam. Dat is geen plek om kinderen op te voeden dus als kleine peuter ben ik gedeporteerd naar de Hoekse Waard, en daar ben ik opgegroeid in een klein dorpje aan het water.

 

Ik ben in de techniek terecht gekomen, in eerste instantie in de telecommunicatie, en later in de maritieme electronica, navigatie en communicatie, later control systems. Veel van mijn werk speelde zich af in het buitenland. Ik heb dus altijd veel gereisd, en heb van 1996 tot 2000 ook in de zandbak gewoond in Arabierië.

In een wadi in Oman
In een wadi in Oman

In 2006 ben ik ziek geworden. Mijn immuunsysteem besluit regelmatig om de boel op te ruimen en valt daarbij mijn zenuwstelsel aan. Je gaat er niet direct dood aan, ze kunnen die reactie in het ziekenhuis weer stopzetten, maar in de loop der jaren heb ik wel zoveel zenuwschade opgelopen dat ik niet meer kan werken en volledig ben afgekeurd.

Ik vond het nog wat te vroeg om dan maar een kist te bestellen. In Nederland had ik het wel gezien, dus ik ben in april 2015 verhuisd naar midden Zweden. Ik woon daar nu samen met mijn blaffer in een klein rood huurhuisje aan de rand van een dorp. De bedoeling is om te sparen en over enkele jaren een mooie villa te kopen. Ik breng mijn tijd hier door met genieten van de natuur, vooral vanuit de auto want ver lopen lukt niet erg. Ook maak ik erg veel foto’s, en daarvan gaan er als het goed is dus veel op deze blog verschijnen. De meeste foto’s zijn klikbaar om ze groter te krijgen.

Mijn huisje in de sneeuw
Mijn huisje in de sneeuw
Mijn blaffer
Mijn blaffer

 

 

 

 

 

 

Op de map kun je zien waar ik precies woonde tot juni 2016.

 

Vanaf juni 2016 woon ik in Lapland, hier dus: